Οκτ
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
Ενημέρωση Εκπαιδευτικών & Πολιτιστικού Συλλόγου Κουνόπετρας

Ημ. Δημοσίευσης: 14.10.2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο των δράσεων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που υλοποιεί και με αφορμή την Περιβαλλοντική Εβδομάδα, διοργάνωσε σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, πεζοπορική διαδρομή στο μονοπάτι «Χιονίστρα - Μέγας Σωρός- Χιονίστρα», το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014. Στην εκδρομή συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος "H Κουνόπετρα" με έδρα την Παλική.

Ειδικότερα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική διαδρομή με την ομάδα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία αποτελούνταν από 30 άτομα, ενώ την Κυριακή με την ομάδα του Συλλόγου "Κουνόπετρας" και των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελούμενη από 42 άτομα, συνοδευόμενα από 4 μέλη του προσωπικού του Φορέα.

Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να ενημερωθούν για τα περιβαλλοντικά προγράμματα και τις δραστηριότητες που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης και στις οποίες έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους, για το φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς και ειδικότερα για τον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Κατά την πεζοπορία στο μονοπάτι "Χιονίστρα - Μέγας Σωρός - Χιονίστρα" οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πανοραμική θέα από την υψηλότερη κορυφή του Αίνου, το Μέγα Σωρό προς τα νησιά του Ιονίου, τη Δ. Πελοπόννησο και τις ακτές τις Στερεάς Ελλάδας.

Το προσωπικό του Φορέα ξενάγησε τους επισκέπτες στην έκθεση του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αίνου (κτήριο Μεταξά) και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα. Επιπλέον, στους εκπαιδευτικούς διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν και ανανεώνει το ραντεβού του για ανάλογες δραστηριότητες, που σύντομα θα ακολουθήσουν και για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και οργανωμένες ομάδες, καλούνται να έρχονται εγκαίρως σε επικοινωνία με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης, κ. Γεωργία Λυσίτσα (Τηλ./Fax: 26710 29258, E-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Πανεπ/μίου Πατρών

Εικ. 1. Ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη θέση Χιονίστρα.

Εικ. 2. Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κουνόπετρα" και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εικ. 3. Η Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου "Η Κουνόπετρα" και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο μονοπάτι «Χιονίστρα - Μέγας Σωρός».

Εικ. 4.Η Ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην κορυφή του Αίνου "Μέγας Σωρός".

Εικ. 5. Ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην είσοδο του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αίνου (κτήριο Μεταξά).

Όνομα & Επώνυμο