Νοέ
«
Δεκέμβριος 2017 Ιαν
»
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Σεμινάρια/Ημερίδες/Εκδηλώσεις του Φορέα

Σεμινάριο Πυροπροστασίας: "Προστατευοντας το δάσος"


 

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργανώνει Σεμινάριο Πυροπροστασίας με τίτλο: "Προστατεύοντας το Δάσος", το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με ώρα έναρξης 18:00 μ.μ.

Ο σκοπός του Σεμιναρίου είναι να ενημερώσει το κοινό για την οικολογία και συμπεριφορά των Δασικών πυρκαγιών, τη συμβολή των τοπικών Φορέων, των εθελοντών και των νέων τεχνολογιών στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους. Οι ομιλίες του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες και εκπροσώπους αρμόδιων υπηρεσιών στον τομέα της δασοπροστασίας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για πληροφορίες στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr). Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται στο σχετικό Πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Στην παρακάτω εικόνα δίνεται το πρόγραμμα του Σεμιναρίου:

Πρόγραμμα ομιλιών Σεμιναρίου Δασοπροστασίας

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Χλωρίδας - Πανίδας - Τύπων Οικοτόπων με τίτλο: "Περιβάλλον 2015: Καταγραφή & Παρακολούθηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Αίνου"

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργανώνει Σεμινάρια Χλωρίδας - Πανίδας - Τύπους Οικοτόπων με τίτλο: "Περιβάλλον 2015: Καταγραφή & Παρακολούθηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Αίνου". Η ημερομηνία διεξαγωγής των Σεμιναρίων είναι το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 με ώρα έναρξης 10.00 π.μ. στην Κοργαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου. Στα Σεμινάρια θα παρουσιαστούν τα παραδοτέα Δράσεων που εκπονεί ο Φορέας Διαχείρισης με τη βοήθεια εξωτερικών Συνεργατών και αφορούν την χλωρίδα, την πανίδα, τους τύπους οικοτόπων, την ορνιθοπανίδα, την ιστορική εξέλιξη της βλάστησης και τους μακρομύκητες.

Η συμμετοχή στα Σεμινάρια είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για πληροφορίες, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail:foreasainou@ath.forthnet.gr, υπεύθυνη: κ. Σοφία Μοσχοπούλου).

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Στην παρακάτω εικόνα δίνεται το πρόγραμμα των Σεμιναρίων.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ: "Οι ορχιδέες της Κεφαλονιάς"

Αφίσα Ημερίδας Οι Ορχιδέες της Κεφαλονιάς

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ανακοινώνει την διοργάνωση, στην καρδιά της Άνοιξης και συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, Ημερίδας με θέμα:"Οι Ορχιδέες της Κεφαλονιάς".

Οι ορχιδέες αποτελούν μία ομάδα φυτών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν πόλο έλξης των φυσιολατρών. Οι Ελληνικές αυτοφυείς (άγριες) ορχιδέες αριθμούν σχεδόν 200 είδη. Στην Κεφαλονιά είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται παρόμοια Εκδήλωση και η ανωτέρω αποτελεί ένα επιπλέον καινοτόμο Σεμινάριο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Οι ομιλίες θα εισηγηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες, με πολυετή εμπειρία στο χώρο, μεταξύ άλλων ο Δρ. Σπυρίδων Τσιφτσής, ο οποίος θα συνοδεύει και την εκδρομή που θα ακολουθήσει του Σεμιναρίου, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, σε χαρακτηριστικούς οικοτόπους του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Σε αυτή θα υπάρχει δυνατότητα να παρατηρηθούν, να φωτογραφηθούν και να αναγνωρισθούν είδη Ορχεοειδών που θα απαντηθούν και θα δοθούν σχετικές πληροφορίες.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για πληροφορίες, καθώς και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην εκδρομή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail:foreasainou@ath.forthnet.gr, υπεύθυνη: κ. Σοφία Μοσχοπούλου). Περισσότερες πληροφορίες για την ανωτέρω Ημερίδα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

 

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Στην παρακάτω εικόνα δίνεται το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Πρόγραμμα Ημερίδας Ορχιοειδών

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "Χελιδονίσματα 2015"


O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στα «Χελιδονίσματα» του 2015 που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 και ώρες 09.00 -13.30 για τα σχολεία και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρες 09.00 - 14.00 για το κοινό, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία προσελκύει ιδιαίτερα τα παιδιά και αποτελεί ένα καλωσόρισμα στην Άνοιξη και τα χελιδόνια μέσα από την κατασκευή πήλινης χελιδονοφωλιάς.

Με εκτίμηση,

 

Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης

Συντονιστής του Φορέα

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "Οικοτουρισμός & Προστασία της Βιοποικιλότητας"


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: "Οικοτουρισμός και Προστασία της Βιοποικιλότητας", το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με ώρα έναρξης 09:45 π.μ.

Ο Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν στο κοινό οι Οικοτουριστικές δυνατότητες και ευκαιρίες που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα με αυτό του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου οικοτουριστική εκδρομή σε μονοπάτι του Εθνικού Δρυμού Αίνου. Εκεί οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις οικοτουριστικές δυνατότητες του Εθνικού Δρυμού Αίνου σε σχέση με τα μανιτάρια. Σε αυτή θα αναγνωρισθούν τα είδη μανιταριών που θα απαντηθούν και θα δοθούν σχετικές πληροφορίες από τις κυρίες Ζαχαρούλα Γκόνου, Λέκτορα Συστηματικής & Οικολογίας Μυκήτων του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαρίνα Τριανταφύλλου, MSc Βιολόγο, υπεύθυνες του προγράμματος "Καταγραφή και παρακολούθηση ειδών μακρομυκήτων (μανιταριών) του Εθνικού Δρυμού Αίνου", του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά για πληροφορίες, καθώς και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην εκδρομή, στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, κατά τις ώρες 8:30-16:30 (Τηλ.: 26710-29258 και Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr). Περισσότερες πληροφορίες αναφέρονται στο σχετικό Πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

 

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Στην παρακάτω Εικόνα δίνεται το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Οι παρουσιάσεις του Σεμιναρίου δίνονται παρακάτω (pdf):

Σημασία της Φύσης στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κεφαλονιάς, κ. Ευάγγελο Κεκάτο.

Παρατήρηση πουλιών στην Κεφαλονιά: ένας δυναμικός τομέας εναλλακτικών μορφών τουρισμού, από τον Δρ. Ξανθάκη Μιχαήλ, Δασολόγο, Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Οικοτουριστικές δυνατότητες στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, από την κ. Γεωργία Λυσίτσα, MSc Δασολόγο, Υπεύθυνη Δράσεων Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "Γιορτή πουλιών 2014"

Γιορτή πουλιών 2014

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σας προσκαλεί στη Γιορτή Πουλιών την Παρασκευή και Σάββατο 3-4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9:30 έως τις 14:30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου. Η εκδήλωση υλοποιείται ταυτοχρόνως σε περισσότερες από 30 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International, με αφορμή την φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών και τις διαδρομές τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για την ορνιθοπανίδα της περιοχής του Κουτάβου, του Εθνικού Δρυμού Αίνου και της ευρύτερης περιοχής της Κεφαλονιάς. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μέρα στη φύση, παρατηρώντας τα πουλιά της περιοχής του Κουτάβου με τηλεσκόπια και κιάλια που διαθέτει ο Φορέας Διαχείρισης ακολουθώντας το ταξίδι της μετανάστευσής τους. Οι επισκέπτες, επίσης, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους εξοπλισμό (κιάλια, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.) για τις παρατηρήσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Φορέα (Τηλ.: 26710 29258 - E-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr).

Σας περιμένουμε!

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: "Αρωματικα, Φαρμακευτικά και Εδώδιμα Αυτοφυή Φυτά: Χρήσεις τους"

Αφίσα_Σεμιναρίου_εδώδιμα

Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σας προσκαλούν στο Σεμινάριο με τίτλο: "Αρωματικά, Φαρμακευτικά και Εδώδιμα Αυτοφυή Φυτά: Χρήσεις τους" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων "ΜΥΘΟΣ" στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα

 

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

 

Στην παρακάτω Εικόνα δίνεται το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Πρόγραμμα_Σεμιναρίου

Τις παρουσιάσεις του Σεμιναρίου μπορείτε να τις δείτε ακολουθώντας τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

1. Φυτά του Αίνου: Χρήσεις τους.

2. Φαρμακευτικά φυτά: Ο Κύριος εμπνευστής φαρμακομορίων.

3. Αυτοφυή εδώδιμα φυτά: διατροφική, αγρονομική και οικονομική αξία τους.

4. Αρωματικά και εδώδιμα αυτοφυή φυτά: Ο διαχρονικός τους ρόλος στην επτανησιακή γαστρονομία.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ : Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Αφίσα Ημερίδας Ιουνίου 2014

Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο: "Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΜΥΘΟΣ στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα

 

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

 

Στην παρακάτω Εικόνα δίνεται το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Πρόγραμμα Ημερίδας Ιουνίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: "Η πύλη κούταβος"

Η πύλη Κούταβος

Ο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συνδιοργανώνει με την Ελληνική ομάδα Θεωρίας και Δράσης "Μαθητεία", απογευματινή συνάντηση με τίτλο: "Η πύλη Κούταβος", καθώς και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Κούταβος: Σκουπίδια και όνειρα". Η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου είναι η πύλη του Αργοστολίου και ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η Έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Σας Περιμένουμε!

Εκ μέρους του προσωπικού και του Δ.Σ. του Φορέα,

Η Πρόεδρος

Γεωργία Καμάρη

Ομότ. Καθηγήτρια Πανεπ/μίου Πατρών

Στην παρακάτω Εικόνα δίνεται το πρόγραμμα της Εκδήλωσης:

Πρόγραμμα Εσπερίδας Κουτάβου

 

ΗΜΕΡΙΔΑ : 50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου - 10 έτη Φορέας Διαχείρισης

Αφίσα Ημερίδας

Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο: "50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου - 10 έτη Φορέας Διαχείρισης" που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 09.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΜΥΘΟΣ στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα

 

Γεωργία Καμάρη

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

 

Στην παρακάτω Εικόνα δίνεται το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Πρόγραμμα ημερίδας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τον κόσμο των μανιταριών!

Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σας προσκαλούν στo Σεμινάριο με τίτλο: "Ας γνωρίσουμε το κόσμο των μανιταριών!" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 09.45 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων ΜΥΘΟΣ στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα

 

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

 

Στην παρακάτω Εικόνα δίνεται το πρόγραμμα του Σεμιναρίου.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Μυκήτων

Όνομα & Επώνυμο

E-mail