Οκτ
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
Περίθαλψη τραυματισμένων πουλιών

Ημ. Δημοσίευσης:14.10.2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, λειτουργεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου από το 2007, χώρο υποδοχής για τα τραυματισμένα άγρια ζώα.

Μετά από ειδοποίηση πολιτών το προσωπικό του Φορέα μεταβαίνει στα σημεία αναφοράς όπου βρίσκονται τραυματισμένα θηλαστικά και πτηνά, με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασής τους. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η αποστολή των τραυματισμένων ζώων, μέσω των ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας, στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" στην Αθήνα.

Σημαντική επίσης, είναι και η συμβολή του κτηνιάτρου κυρίου Ελευθέριου Ψαρρού, ο οποίος μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες και όπου χρειασθεί  δίνει τις Πρώτες Βοήθειες στα τραυματισμένα ζώα.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά αμφοτέρους για την εθελοντική τους προσφορά.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομοτ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

Περίθαλψη Accipiter gentilis

Εικ. 1. Περίθαλψη τραυματισμένου Διπλοσάινου (Accipiter gentilis) στη περιοχή των Αργινίων.

Περίθαλψη Cygnus olor

Εικ. 2. Περίθαλψη τραυματισμένου νεαρού κύκνου (Cygnus olor) στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου και πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο κύριο Ε. Ψαρρό.

Περίθαλψη Tyto alba

Εικ. 3. Περίθαλψη τραυματισμένης Τυτώ (Tyto alba) από την περιοχή Αεροδρομίου Κεφαλονιάς.

Όνομα & Επώνυμο