Δεκ
«
Ιανουάριος 2018 Φεβ
»
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Σεμινάριο Μανιταριών

Ημ. δημοσίευσης:08.11.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Σεμινάριο με τίτλο Ας γνωρίσουμε τον κόσμο των μανιταριών το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΜΥΘΟΣ στα Τραυλιάτα και το παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.

Το Σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στη γνωριμία των μανιταριών, με αφορμή την καινοτόμο Δράση, την οποία υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης με τίτλο: Καταγραφή και Παρακολούθηση ειδών μακρομυκήτων (μανιταριών) του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Περισσότερα..

16ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο

Ημ. Δημοσίευσης:08.11.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ανακοινώνει ότι σε στενή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σωτήριο Κουρή και την Διευθύντρια Δασών N. Κεφαλληνίας κ. Άννα Λύτρα, κατά την Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας, στα πλαίσια του 16ου Συνεδρίου της, κατέθεσε και υποστήριξε προφορικώς φάκελο υποψηφιότητας της πόλης του Αργοστολίου ως τόπου της διοργάνωσης του επόμενου 17ου Συνεδρίου της.

Περισσότερα..

Γιορτή πουλιών 2013

Ημ. Δημοσίευσης:01.10.2013

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, το Δήμο Κεφαλλονιάς και την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σας προσκαλεί στη Γιορτή Πουλιών την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:30 έως τις 15:30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου. Η εκδήλωση υλοποιείται ταυτοχρόνως σε περισσότερες από 30 χώρες, υπό την αιγίδα του Birdlife International, με αφορμή την φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών και τις διαδρομές τους.

Περισσότερα..

Συνεργασία με τη Σχολή AgroParisTech

Ημ. Δημοσίευσης: 05.09.2013

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο της επιδίωξης του για τη σύναψη συνεργασιών με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό την εκπαίδευση φοιτητών που ενδιαφέρονται για την μελέτη, προστασία και αειφόρο διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, έχει συνάψει από πέρυσι συνεργασία με τη Σχολή AgroParisTech (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Επιστημών Ζωής, Τροφίμων και Περιβάλλοντος) της Γαλλίας με έδρα το Παρίσι. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν να υλοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό την επίβλεψη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, δίμηνη Πρακτική Άσκηση στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από φοιτήτρια του εν λόγω Ινστιτούτου και συγκεκριμένα από την Ελληνο-γαλλίδα φοιτήτρια, κ. Ιωάννα Μπουντούρη.

Περισσότερα..

Πεζοπορική διαδρομή Χιονίστρα-Καρβουνόλακος

Ημ. Δημοσίευσης: 31.07.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει, και μετά τις επιτυχημένες εκδρομές που διοργάνωσε για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Αίνου και τη συλλογή της ρίγανης, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με πεζοπορία στο μονοπάτι "Χιονίστρα-Καρβουνόλακος" την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013. Κατά την πεζοπορία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή, το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης και τη μοναδικότητά του, ενώ μέσα από τον εντοπισμό σπανίων ειδών φυτών και ζώων, θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους για μια περαιτέρω εξοικείωση με την βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Περισσότερα..

Δελτίο Τύπου για ολοκλήρωση πεζοπορικών διαδρομών

Ημ. Δημοσίευσης:29.07.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο των δράσεων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που υλοποιεί, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία πεζοπορίες για τη γνωριμία με τα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού, καθώς επίσης και την καθιερωμένη, ετήσια, ενημερωτική εκδρομή για την συλλογή της ρίγανης (Origanum vulgare subsp. hirtum), γνωστής για τις αρωματικές και φαρμακευτικές ιδιότητές της.

Συνολικά, έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα 4 πεζοπορικές εκδρομές στις οποίες συμμετείχαν 72 επισκέπτες διαφόρων ηλικιών και από διάφορες χώρες, συνοδευόμενοι και καθοδηγούμενοι πάντα από μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης.

Περισσότερα..

Εκδρομή συλλογής αρωματικού φυτού ρίγανης 2013

Ημ. Δημοσίευσης:16.07.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ανακοινώνει τη διοργάνωση της ετήσιας ενημερωτικής εκδρομής για το αρωματικό φυτό της ρίγανης την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013, ώρα 8.00. Σημείο συνάντησης αποτελεί ο προαύλιος χώρος του κλειστού γηπέδου "Αντώνης Τρίτσης". Στόχος της εκδρομής είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών σχετικά με το αρωματικό φυτό της ρίγανης και η προσεκτική συλλογή του, ώστε να επιτευχθεί η αειφόρος διατήρησή του στην περιοχή.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις ιδιότητες του φυτού, την ορθή μέθοδο συλλογής του, καθώς και των διαδικασιών αποξήρανσής του. Για τη συλλογή της ρίγανης θα μεταβούμε στην περιοχή «Φαγιάς», στα όρια του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Περισσότερα..

Δελτίο Τύπου για Πεζοπορική Διαδρομή Π.Κ.Α.-Χιονίστρα

Ημ. Δημοσίευσης:21.06.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει, και μετά την επιτυχημένη εκδρομή που διοργάνωσε με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με πεζοπορία στο μονοπάτι "Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (Π.Κ.Α.)-Χιονίστρα- Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου (Π.Κ.Α.) την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013. Κατά την πεζοπορία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προστατευόμενη περιοχή, το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης του Αίνου και τη μοναδικότητά του, ενώ μέσα από τον εντοπισμό σπανίων ειδών φυτών και ζώων, θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους για μια περαιτέρω εξοικείωση με την βιοποικιλότητα του Δρυμού. Ξεχωριστή συζήτηση θα γίνει για το βιολογικό κύκλο της Ελάτης, τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την βραδεία ανάπτυξή της και την, ως εκ τούτου, επιτακτική ανάγκη προστασίας της.

Περισσότερα..

Δελτίο Τύπου για Ημέρα Περιβάλλοντος 2013

Ημ. Δημοσίευσης:12.06.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, η οποία καθιερώθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη, στο πλαίσιο των δράσεων Ενημέρωσης/Ευαισθητοποίησης που αναπτύσσει, διοργανώνει την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 πεζοπορία στο μονοπάτι "Χιονίστρα - Μέγας Σωρός - Κρουκουμπιά - Χιονίστρα". Κατά την πεζοπορία, το εξειδικευμένο προσωπικό του Φορέα, αξιοποιώντας τις υποδομές που διαθέτει για τους επισκέπτες, θα ενημερώσει τους επισκέπτες για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Αίνου και ειδικότερα για το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης και θα είναι στη διάθεση τους για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

Περισσότερα..

Δελτίο τύπου για λήξη σχολικής χρονιάς 2013

Ημ. Δημοσίευσης:14.06.2013

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου με τη λήξη του Σχολικού έτους 2012-2013, ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τους υπευθύνους άλλων Υπηρεσιών και Οργανισμών που συμμετείχαν στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία υλοποιήθηκαν κατ’ αυτήν την περίοδο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν συνολικά 1616 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα απευθύνθηκαν σε 1370 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνοδευόμενοι από 139 εκπαιδευτικούς, 18 ναυτοπροσκόπους και 89 ενήλικες.

Περισσότερα..

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 2013

Ημ. Δημοσίευσης: 21.03.2013

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) και το Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (F.A.O.), στην Ρώμη το 1973, με σκοπό να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος.

Τα δάση προσφέρουν πολλαπλά αγαθά και ωφέλειες στο σημερινό άνθρωπο και διαδραματίζουν πολύτιμο ρόλο στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη και στην προστασία της βιοποικιλότητας. Παράγουν σημαντικές ποσότητες ξυλείας, βιομάζας και δευτερευόντων δασικών προϊόντων, ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι ανεκτίμητες για τον άνθρωπο. 

Περισσότερα..

Δελτίο Τύπου για E.V.S.

Ημ. Δημοσίευσης: 08.03.2013

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που αναπτύσσει, συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (European Voluntary Service - EVS), καθώς κατόπιν αιτήσεως που κατέθεσε, έλαβε στις 25.02.2012 τη σχετική πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον μπορεί να λειτουργήσει ως Φορέας Υποδοχής εθελοντών και ως Συντονιστής Φορέας του προγράμματος. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου είναι ένας από τους 76 πιστοποιημένους φορείς της EVS στην Ελλάδα και ο πρώτος Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών που συμμετέχει σε αυτήν. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ενημερωθεί και η επίσημη ιστοσελίδα του Φορέα με τις σχετικές πληροφορίες (αιτήσεις για ενδιαφερομένους κ.λπ.)

Περισσότερα..

Δελτίο τύπου για ψήφιση Νομοσχεδίου

Ημ. Δημοσίευσης: 11.01.2013

Σας ενημερώνουμε ότι στις 09.01.2013 ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το νομοσχέδιο με τίτλο "Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις". Το Άρθρο 9 του νομοσχεδίου, το οποίο ετέθη σε ονομαστική ψηφοφορία και ψηφίστηκε με 130 ψήφους υπέρ και 127 κατά, αφορούσε στη "Συγχώνευση και Κατάργηση Φορέων Προστατευόμενων Περιοχών". Σύμφωνα με το εν λόγω Άρθρο, σε ένα έτος από την έναρξη ισχύος του νόμου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου θα συγχωνευθεί με άλλους δύο Φορείς Διαχείρισης της Πελοποννήσου σε νέο Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία "Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Δυτικής Πελοποννήσου και Κεφαλονιάς".

Περισσότερα..

Όνομα & Επώνυμο

E-mail