Δεκ
«
Ιανουάριος 2018 Φεβ
»
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Δελτίο Τύπου σχετικά με την Ημερίδα του Φορέα στις 16.12.2012

Ημ. Δημοσίευσης:19.12.2012

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Ημερίδα με τίτλο "50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου - 10 έτη Φορέας Διαχείρισης" την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων "ΜΥΘΟΣ" στα Τραυλιάτα και την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Βουλευτής Ν. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Σωτήριος Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Ηλίας Μπεριάτος, Περιφερειακός Σύμβουλος, Αλέξανδρος Παρίσης Δήμαρχος Κεφαλονιάς και Άννα Λύτρα Διευθύντρια Δασών Κεφαλληνίας.

Περισσότερα..

Ψήφισμα Ημερίδας Φορέα Διαχείρισης

Ημ. Δημοσίευσης:19.12.2012

Κατά την πραγματοποιηθείσα στα Τραυλιάτα του Δήμου Κεφαλονιάς στις 16 Δεκεμβρίου 2012 Ημερίδα από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου με θέμα "50 έτη Εθνικός Δρυμός Αίνου και 10 έτη Φορέας Διαχείρισης", κατά την οποία παρέστησαν σύσσωμη η πολιτική και τοπική εξουσία και ειδικότερα: η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης κύριος Σωτήριος Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κύριος Αλέξανδρος Παρίσης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, πλειάδα ειδικών επιστημόνων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και συνεργατών, που ανέλυσαν με επιστημονικήν ακρίβεια τις δραστηριότητες με τις οποίες ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου έχει ασχοληθεί κατά την δεκαετή λειτουργία του και το επιτελεσθέν σημαντικότατο έργο για την προστασία, ανάδειξη και αειφόρο διαχείριση του Εθνικού Δρυμού Αίνου, αλλά και πλήθος συμπολιτών ενδιαφερομένων και ευαισθητοποιημένων στα θέματα προστασίας του Δρυμού και...

Περισσότερα..

Ενημέρωση Εκπαιδευτικών για τις δράσεις του Φορέα

Ημ. Δημοσίευσης:19.11.2012

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, διοργάνωσε Ενημερωτική Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Γνωριμία με τις Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου».

Περισσότερα..

Στελέχωση του Φορέα με νέο προσωπικό

Ημ. Δημοσίευσης: 11.09.2012

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, μετά την ολοκλήρωση δύο πρόσφατων διαγωνισμών μέσω ΑΣΕΠ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη 6 νέων μελών προσωπικού.

Περισσότερα..

Δράσεις Εθελοντισμού του Φορέα

Ημ. Δημοσίευσης: 12.07.2012

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για την υλοποίηση δράσεων εθελοντισμού, ανέπτυξε φέτος συνεργασία με το ‘Σύλλογο Κατελειού για την Μελέτη και την Προστασία της Θαλάσσιας και Χερσαίας Ζωής’, στο πλαίσιο της οποίας ο εν λόγω Σύλλογος συνδράμει με τους εθελοντές του, προερχόμενοι από διάφορες χώρες του εξωτερικού, στις δράσεις Επόπτευσης/Φύλαξης του Φορέα, παρέχοντας τουλάχιστον ένα άτομο ημερησίως στη διάθεσή του.

Περισσότερα..

Συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Γαλλίας για την υλοποίηση Πρακτικής Άσκησης

Σας ενημερώνουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου επιδιώκει σταθερά την συνεργασία με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενθαρρύνοντας και συνδράμοντας με προθυμία στην εκπαίδευση φοιτητών που ενδιαφέρονται για την μελέτη, προστασία και αειφόρο διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει συνάψει συνεργασία με τη Μηχανολογική Σχολή AgroParisTech (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Επιστημών Ζωής, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του Παρισιού) της Γαλλίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η υλοποίηση Πρακτικής Άσκησης στον Εθνικό Δρυμό Αίνου από Γαλλίδα φοιτήτρια, υπό την επίβλεψη του Φορέα, κατά το διάστημα 14 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου.

Περισσότερα..

Ολοκλήρωση πεζοπορικής διαδρομής “Περιβαλλοντικό Κέντρο Αίνου - Χιονίστρα”

Στην εκδρομή συμμετείχαν επισκέπτες διαφόρων ηλικιών (8-69 ετών) και από διαφορετικές χώρες, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Φορέα, κ. Γεωργία Καμάρη, τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα κ. Ιωάννη Μαχαίρα και κ. Παναγή Φωκά, καθώς και μέλη του προσωπικού του Φορέα.

Φωτογραφία επισκεπτών

Κατά την πεζοπορία, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στα ελληνικά και στα αγγλικά για την προστατευόμενη περιοχή, το δάσος της κεφαλληνιακής Ελάτης του Αίνου και τη μοναδικότητά του, ενώ μέσα από τον εντοπισμό σπανίων ειδών φυτών και ζώων, δόθηκε η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους για μια περαιτέρω εξοικείωση με την βιοποικιλότητα του Δρυμού. Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το βιολογικό κύκλο της Ελάτης, τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την βραδεία ανάπτυξή της και την, ως εκ τούτου, επιτακτική ανάγκη προστασίας της.

Ενημέρωση επισκεπτών

Πριν από την ολοκλήρωση της εκδρομής, ο Φορέας προσέφερε στους επισκέπτες ένα ελαφρύ γεύμα σε έναν από τους πολλούς χώρους αναψυχής που διαθέτει ο Δρυμός και λίγο αργότερα οι επισκέπτες απόλαυσαν την πανοραμική θέα από το μπαλκόνι του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αίνου.

Η εκδρομή έκλεισε με ξενάγηση στην έκθεση, που υπάρχει στην έδρα του Φορέα (Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου), όπου και έγινε διανομή αφισών με θεματολογία από την χλωρίδα και την πανίδα του Δρυμού.

Το Σάββατο, 30.06.2012, μέλη του προσωπικού του Φορέα προέβησαν σε καθαρισμό και προετοιμασία του μονοπατιού, καθώς στο πλαίσιο αυτοψίας που είχε προηγηθεί, είχε διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον είκοσι πεσμένα δένδρα, αποτέλεσμα του βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε, διέκοπταν την πορεία του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσθηκε η απρόσκοπτη και ασφαλής διακίνηση των επισκεπτών την ημέρα της εκδρομής.

Καθαρισμός μονοπατιού

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην εκδρομή και ανανεώνει το ραντεβού του για ανάλογες δραστηριότητες, οι οποίες σύντομα θα ακολουθήσουν. Προτεραιότητα του Φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και στους επισκέπτες της να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν περισσότερο τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και τις απαράμιλλες ομορφιές που διαθέτει, κάνοντάς τους αρωγούς και συνοδοιπόρους στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Για να κατεβάσετε το Δελτίου Τύπου, πατήστε εδώ.

Καταγραφή περιστατικών στον Εθνικό Δρυμό Αίνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου ενημερώνει ότι το Έργο με τίτλο “Έργα Διακίνησης Επισκεπτών”, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την “Προστασία και την Ανάδειξη του Εθνικού Δρυμού Αίνου”, και το οποίο υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, βαίνει προς την ολοκλήρωσή του. Σύντομα, οι επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού θα μπορούν να τον χαρούν, αξιοποιώντας τα νέα μονοπάτια και τις ποδηλατικές διαδρομές, ενώ σε επιλεγμένες θέσεις έχουν δημιουργηθεί χώροι ξεκούρασης και αναψυχής, οι οποίοι παράλληλα προσφέρουν και εξαιρετική θέα. Στην ενημέρωση του επισκέπτη θα συνδράμουν και οι πολλές πληροφοριακές πινακίδες, που περιέχουν χάρτες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη χλωρίδα, την πανίδα, τα τοπία και τη θέα των γύρω περιοχών.

Περισσότερα..

Όνομα & Επώνυμο

E-mail