Ιούν
«
Ιούλιος 2019 Αύγ
»
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Χαιρετισμός Προέδρου Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Ο Εθνικός Δρυμός Αίνου, ιδρύθηκε το 1962, κυρίως για να προστατευθεί ότι είχε απομείνει από το άλλοτε ακμαίο και μεγαλόπρεπο δάσος του, το οποίο συνίσταται σχεδόν αποκλειστικά από ένα από τα ωραιότερα δασικά δένδρα, δηλαδή από την κεφαλληνιακή Ελάτη (Abies cephalonica). Και δικαίως κηρύχθηκε ως Εθνικός Δρυμός ο Αίνος, αφού το όρος αποτελεί κατά τον Διεθνή Κώδικα Βοτανικής την κλασσική θέση του ενδημικού για την Ελλάδα είδους της κεφαλληνιακής Ελάτης. Αλλά και πέραν τούτου γιατί το όλον οικοσύστημα του Αίνου είναι ιδιαιτέρου επιστημονικού και αισθητικού ενδιαφέροντος και αποτελεί τον πνεύμονα της Κεφαλονιάς και την καρδιά της πλούσιας βιοποικιλότητας της νήσου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου καταβάλει κάθε προσπάθεια για την προστασία του Δρυμού. Και συγχρόνως έχει θέσει ως στόχο του να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ο περίπατος των επισκεπτών του Δρυμού να είναι όχι μόνο ευκαιρία φυσιολατρίας και αναψυχής, αλλά και φυσιογνωσίας. Δηλαδή, να ενημερώνεται ο επισκέπτης για την μοναδική βιοποικιλότητα του Δρυμού, την αξία της προστασίας του περιβάλλοντός του και κυρίως την αξία της ίδιας της ζωής του. Ο Αίνος, ο οποίος έχει σφραγίσει ανεξίτηλα την ζωή των κατοίκων της Κεφαλονιάς, ακόμη από τους προϊστορικούς χρόνους, ανήκει πρωτίστως σε αυτούς, αλλά και σε όλους όσους αγαπούν την ελληνική φύση. Χωρίς την βοήθεια όλων η προστασία και η διατήρηση του Δρυμού είναι ανέφικτη!

Στον ιστότοπο αυτόν θα βρείτε τα στοιχεία, αλλά και τους λόγους για την αξία της προστασίας του Δρυμού. Θα προσπαθούμε συνεχώς να σας ενημερώνουμε και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις σας. Οι υποδείξεις σας και κάθε συνεργασία σας θα μας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες.

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Γεωργία Καμάρη

Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

 

Όνομα & Επώνυμο

E-mail